Header Ads

artmijn

Tekenen is leuk ! maar dan, ArtMijn.nl

meer gratis stockfoto kijk eens op picjumbo.com


Tekenen is leuk!


Tekenen is leuk, maar dan; wat gaan we doen gewoon lekker in de weer met papier en potlood of gaan we het meteen over een andere boeg gooien en gaan we direct voor digitaal?

Ja dat is een voor de hand liggende maar niet direct een makkelijke keus. Waarom vraag je jezelf af, nou dat is om de eenvoudige reden dat wil je je werk gebruiken om te laten zien aan anderen of is het meer voor jezelf?


Tekenen leer je sneller door te delen met anderen!

Oke tekenen dus, op papier wat erg voor de hand liggend is, is naar mijn idee makkelijker. Je voelt je pen potlood of krijt op het papier en je ziet direct wat je krijgt. Simpel zou je zeggen en dat klopt [zelf beleef ik op het moment nog het meeste plezier aan tekenen op papier] maar als je wat verder gaat merk je dat vooral schetsen, en zogenaamd lijnwerk, of line art hier het meest geschikt voor is.

Dus op papier is de basis natuurlijk fantastisch om jezelf te leren tekenen!

Maar ja we leven nu eenmaal in een digitale wereld, en geloof me als ik zeg dat je het meest vooruit komt door je werk te laten beoordelen door anderen.

Nu is dat natuurlijk een moeilijk iets, en wel om de volgende redenen;
- het is iets wat jij hebt gemaakt en je kijkt er zelf altijd kritisch    naar, op zich niks ergs maar het is beter voor jezelf je werk   positief  te beoordelen.
- het voelt als je baby en kritiek van anderen zul je niet direct     waarderen.
Geloof me als ik zeg dat ik dat heel goed begrijp, maar het is belangerijk om juist die kritiek te krijgen om te groeien.

Het zijn vaak juist die dingen die je pushen of motiveren om beter te worden, en geloof mij maar als ik je vertel dat iedere artiest die jij zo waardeerd ook zo als jij begonnen is.

winston churchill.pngJe hebt er bijzonder veel plezier van als je de fouten waaruit je kan leren, vroeg in het leven kunt maken  
Winston Churchill


Oke het werken op papier is makkelijk en ligt voorhanden, maar de digitale wereld daagt ons uit om ons werk natuurlijk ook digitaal te kunnen verspreiden.

En digitaal werken is nog meteen ook weer een stapje verder maar is wel makkelijker om te werken met;
- kleur
- licht en schaduw
- lagen dit is vooral het handigst met digitaal werk

Natuurlijk zitten er ook wel wat nadelen aan vast, zoals;
- niet altijd voorhanden
- afhankelijk van stroom 
- relatief duur, zeker in vergelijking met potlood en papier
- je kunt dit niet overal doen [hardware]

Later gaan we meer in op digitaal werken, dus werken met zowel de hardware en software.
Wat voor mogelijkheden zijn er om digitaal te werken.
Wat voor apperatuur [hardware] heb ik daar voor nodig.
Wat voor software ga ik gebruiken, kopen of gratis.

Al met al liggen er nog genoeg mogelijkheden voor ons, maar een voordeel we doen dit samen en je weet samen maakt sterker!

Heb je zelf trouwens al ervaring met tekenen, op papier of digitaal?
En zou je dit met ons willen delen, wordt dan alvast lid van onze Facebook groep en toon ons jou werk of stel je vraag aan anderen.

dus wat houdt je tegen en neem eens een kijkje in onze groep!

ArtMijn.nl/facebookgroep
Geen opmerkingen