Header Ads

artmijn

Tekenen en Fotografie het is eigenlijk heel simpel of niet? ArtMijn.nl


5 tips om vooruit te komen ArtMijn.nl


Het is eigenlijk allemaal heel simpel tekenen en fotograferen. Om goed te worden moet je het gewoon veel doen!Tjeemig, het is nogal wat Tekenen, Fotograferen, werken leren en nog veel meer. Dus het wordt soms allemaal wat veel maar dat is dan weer het voordeel van een hobby, je doet het graag. 

En dat is dan mooi mee genomen want kijk maar eens naar je werk [je tekenwerk] en je zal zien dat door gewoon te tekenen je al beter bent geworden dan je tekeningen van een tijdje terug.

Wil je nog beter worden? gebruik dan onderstaande tips en je zult zien je werk gaat vooruit.
oh en eigenlijk ook een spoiler alert zonder deze tips ook hoor!


Een goed begin..

die weten wij natuurlijk al, maar om eerlijk te zijn zo bekend als deze regel of gezegde is, gaan we vaak hier wel aan voorbij.

Tip 1 dus

een goed begin.
Om goed te kunnen werken is het belangerijk dat we goed bedenken wat we gaan doen,
in dit voorbeeld dus gaan we tekenen maar wat gaan of willen we tekenen.

Als we bedacht hebben wat we willen gaan doen weten we ook wat voor materiaal we nodig gaan hebben.

Gaan we aan de slag met potlood en papier dan is het minste wat we nodig hebben; je favoriete potlood een gummetje en natuurlijk  papier, wel is het belangerijk om een goede verlichte ruimte te kiezen, of met een lichtbron bij de hand [in het donker tekenen is slecht voor de ogen

Gaan we digitaal ja dan komt er wat meer bij kijken natuurlijk maar in ieder geval;
- je digitale canvas [tablet of pc]
- digitaale pen of stylus
- voldoende licht [ hier moeten we oppassen niet teveel van het blauwe licht op te nemen!]

Tip 2

bewaar alles.

Alles ja alles, dus elk stukje papier waar jij je krabbel op hebt gezet of andere dingen waar je aan of op gewerkt hebt! Handig een insteek hoes of bewaar map van een goedkope winkel die wel van Actie houdt![hint]. Of nog beter schaf een schetsboek aan of een klein pocket notitie boekje zonder lijnstjes.
Zo kun je je werk natuurlijk overal mee naartoe nemen, en geloof me alles wat je vandaag tekent ziet er over 6 maanden of 60 jaar weer heel anders uit voor je dan hoe je er vandaag over dacht!


Tip 3

Teken iedere dag [en het liefst iets wat je niet graag doet]

Waarschijnlijk verschil jij niet veel van andere mensen die iets willen leren, het is vervelend als iets niet lukt of niet helemaal gaat zoals jij dat wilt. Volkomen logisch natuurlijk, maar we leren het meeste van onze fouten of onvolkomenheden vooral als we deze proberen te verbeteren.

We zijn vaak onze ergste criticus waar het gaat om ons eigen werk en willen dit niet graag met anderen delen, als we er zelf niet van houden. En hoewel je als mens eerst van jezelf moet leren houden om het aan anderen te kunnen geven, is het vooral met tekenen [ of andere kunstvormen] juist belangerijk onze onvolkomenheden met anderen te delen. Want een ander ziet soms iets heel anders dan jij?

Maar als je iedere dag iets tekent en voor velen is dat een onderwerp als handen voeten of ogen [wat veel tekenaars moeilijk vinden] en dit iedere dag verbeteren worden hier beter in, je leert er weinig van door er omheen te werken of over te slaan.

Maar iedere dag tekenen helpt een soort van spier geheugen op te bouwen en zo heb je dus na verloop van tijd geen hulpmiddelen meer nodig[ lineaal passer sjablonen]


Tip 4

Je grootste schat is gratis!

Je wilt natuurlijk een groot artiest of kunstenaar worden en een ieder gelukkig maken met jou fenomenale werken, en je weet nu al dat gaat gebeuren [IK GELOOF IN JE!]

Maar als je daar eenmaal bent, of mischien zelfs al daarvoor. Heb jij je reis al met anderen gedeeld en mensen geholpen met vragen waarop jij al het antwoord wist.

Normaal gesproken volgen we hiervoor een opleiding en alhoewel ik niet ga tegen spreken, dat zoiets heel belangrijk is. Is de grootste school en beste leraren al voor het grijpen!

Je begrijpt vast en zeker waar ik heen wil, of niet? Juist ja YouTube, deze gratis bibliotheek staat werkelijk vol met ervaring deskundigen die je net als ik met alle liefde op het juiste pad willen begeleiden, en had ik het mooiste al verteld?

Je krijgt alle informatie GRATIS EN VOOR NIKS!

Dus als je ergens mee zit op teken gebied  zou ik zeggen kijk even hoe anderen het doen.

Zelf kijk ik ook nog al eens gegeregeld op Twitch en zo kwam ik daar LizMeows tegen, zij werkt al geruime tijd aan werk voor anderen dus als je zelf nog eens gaat streamen via Twitch of ander teken werk nodig hebt kijk dan zeker eens op haar kanaal! Je mag haar alles vragen en ze geeft nog live antwoord ook


Je begrijpt natuurlijk wel dat ze daar niet hele dagen aanwezig is, maar neem zeker eens een kijkje

Tip 5

houdt deze site in de gaten!

hahahaha nee grapje natuurlijk, alhoewel zo gek is het eigenlijk niet.

Je kunt en mag mij alles vragen natuurlijk en waar ik kan geef ik een eerlijk antwoord.
Het is natuurlijk ook wel prettig om iemand die net als jij pas begint te vragen hoe hij of zij deze weg bewandeld.

Maar even terug naar Tip 5 dus

Tekenen is leuk maar neem op tijd je rust!

Ja ik weet het en heb er zelf ook last van, de tijd vliegt voorbij als je lekker aan het tekenen bent.
Maar neem op tijd even een pauze, vooral als je digitaal werkt is dit belangerijk maar ook op papier belast je je ogen omdat vaak ingespannen bezig bent.

Hoewel we er digitaal iets aan kunnen doen door filters te gebruiken is het ook voor jezelf belangerijk om op tijd een stapje terug te doen, en je werk even te laten rusten. Je zult mereken dat het beter is dan je stukbijten op dat moeilijke gedeelte in je werk.

Het is natuurlijk ook goed voor je bloedsomloop, maar ook om na even te rusten weer met hernieuwde energie en mischien zelfs nieuwe inzichten naar je werk te kijken!


En dat was het dan 5 tips voor jou om beter te worden in je werk zowel voor tekenen als voor veel andere dingen als je iets wilt leren.
En zoals ik niet vaak genoeg kan benadrukken is iedereen ooit onderaan begonnen dus
#doeietsnieuws en ontdek het plezier wat je aan tekenen kunt beleven!Oh en mischien zag je het al naast facebook [<--Link] kun je je werk ook delen via Instagram of Twitter, gebruik de hashtag #doeietsnieuws en laat ons zien hoe trots jij bent op jouw werk.
en ben je daar toch kijk dan ook eens op onze Instagram of Twitter, en zoals je weet kan je mij daar altijd een berichtje sturen of anderzijds in contact komen

In ieder geval weer bedankt voor je bezoek, blijf je creativiteit ontdekken en wie weet tot zien!

@ArtMijn.nl

artmijn.nl

Geen opmerkingen